ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΣ



Ζελέ γιαούρτι με γεύση φράουλας

Από το Στέλιο Παρλιάρο
Επιμέλεια - styling: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφίες: Αλκης Καλούδης

Προετοιμασία: 15΄ - 20΄, Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά (για 4 άτομα):
300 γρ. καθαρισμένες φράουλες
300 γρ. πλήρες αγελαδινό γιαούρτι
60 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ολόκληρες, καθαρισμένες φράουλες, για το σερβίρισμα
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)

Διαδικασία:
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λείος πολτός. Αν δεν χωράνε ολες οι φράουλες στο μπλέντερ, τις πολτοποιούμε σε δόσεις, ρίχνοντας κάθε δόση σε ένα καθρό μπολ.
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, τα στύβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε στο μπολ με τη ζελατίνη το 1/3 του πολτού φράουλας και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε στα 750 W για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι τα φύλλα ζελατίνης να λιώσουν.
Βγάζουμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα στον πολτό φράουλας. Ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε σε 4 ατομικά μπολ. Tα βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το ζελέ. Κόβουμε στη μέση τις ολόκληρες φράουλες, τις μοιράζουμε στα μπολ και σερβίρουμε αμέσως.

ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου