ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΑΣΤΕΙΑ
What a voice !!!!!
Ένα χάρμα...καί ποτέ μήν κρίνετε ένα βιβλίο από τό εξώφυλλο...

κάντε κλικ και θα καταλάβετε...

`
Εκεί που η Καραϊβική. συναντά τον Ατλαντικό!
Τα γαλάζια, ρηχά νερά της Καραϊβικής Θάλασσας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το βαθύ μπλε του Ατλαντικού Ωκεανού, σε μια «ένωση» κοντά στο νησί Eleuthera, στο αρχιπέλαγος στις Μπαχάμες, που κόβει την ανάσα. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να θαυμάσει κάποιος την εξαιρετική αντιπαράθεση του νερού αλλά και το μοναδικό θέαμα των αποχρώσεων του γαλάζιου.
perierga.gr - Εκεί που "ενώνεται" η Καραϊβική με τον Ατλαντικό!
Ιδανικό σημείο θέασης η περίφημη Glass Window Bridge ή αλλιώς η «Γυάλινη Γέφυρα», που δεν είναι τίποτα άλλο από μια φυσική πέτρινη γέφυρα από βράχους που ενώνει τη βόρεια με τη νότια πλευρά του νησιού. Πλούσια νερά του Ατλαντικού Ωκεανού στη μία πλευρά του δρόμου και ήρεμα γαλαζοπράσινα-πράσινα νερά της Καραϊβικής Θάλασσας από την άλλη πλευρά, που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα βράχου μόλις 30 μέτρα πλάτος.
perierga.gr - Εκεί που "ενώνεται" η Καραϊβική με τον Ατλαντικό!
Για αιώνες, υπήρχε μόνο η πέτρινη γέφυρα αλλά εξαιτίας των δυνατών τυφώνων καταστράφηκε σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα να χτιστεί μια νέα, τσιμεντένια αυτή τη φορά γέφυρα επάνω στα βράχια. Οι εικόνες είναι μοναδικές τόσο στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλα κύματα όσο και σε κατάσταση νηνεμίας, ενώ το σημείο αυτό αποτελεί εδώ και χρόνια πόλο έλξης ντόπιων και ξένων τουριστών.
perierga.gr - Εκεί που "ενώνεται" η Καραϊβική με τον Ατλαντικό!

perierga.gr - Εκεί που "ενώνεται" η Καραϊβική με τον Ατλαντικό!

perierga.gr - Εκεί που "ενώνεται" η Καραϊβική με τον Ατλαντικό!


Three tricks Καταπληκτικό!


Αναδείχθηκε ο νικητής του ελληνικού Doodle 4 Google

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 , από τον/την συγγραφέα: e-selidesεπισκέψεις: 50
στην κατηγορία: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Το έργο του 10χρονου Αστέριου Ρέυνικ εμφανίζεται σήμερα και για 24 ώρες στην αρχική σελίδα της Google Ελλάδας.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία μαθητών, γονέων και εκπροσώπων σχολείων, ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής του δημιουργικού παιδικού διαγωνισμού “Doodle 4 Google”. Ο Αστέριος Ρέυνικ, από το 2ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου, που συμμετείχε στην ηλικιακή κατηγορία 4ης-6ης δημοτικού με το doodle «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα», είναι ο μεγάλος νικητής που αναδείχθηκε από την online ψηφοφορία του κοινού στο διαγωνισμό που για πρώτη φορά οργανώθηκε φέτος και στην Ελλάδα, με θέμα «Η Ελλάδα μου».
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και κέρδισα το διαγωνισμό της Google. Για τη ζωγραφιά μου αρχικά σκέφτηκα το σύμβολο της Ελλάδας την ελληνική σημαία, σκέφτηκα τη θάλασσά μας, μετά τη βάρκα που παίρνουμε με τον παππού μου κάθε καλοκαίρι, τους δύο γλάρους, τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη που έρχονται μαζί μας πάνω από τα βράχια και μας κοιτούν και τον ήλιο μας» είπε ο μεγάλος νικητής, ο δεκάχρονος Αστέριος, του οποίου το έργο εμφανίζεται σήμερα στην αρχική σελίδα της Google Ελλάδας (www.google.gr), για 24 ώρες!
Η μαμά του Αστέριου, Μαρίνα Χαρωνιτάκη, είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, αλλά και στην Google που έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Είναι σημαντικά επίσης και τα βραβεία των υπολογιστών που δίνονται στο σχολείο, γιατί έτσι προσφέρεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους μαθητές να αποκτήσουν επαφή με το διαδίκτυο και να αναπτυχθεί ο τομέας της τεχνολογίας».
Ο διαγωνισμός που έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 17 χώρες ξεκίνησε στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου 2013 και συμμετείχαν με τις ζωγραφιές τους 8.200 παιδιά ηλικίας 6-18 ετών από 2.234 σχολεία όλης της Ελλάδας που απεικόνισαν με πολλή φαντασία και κέφι στα doodles τους την Ελλάδα και όσα σημαίνει γι’ αυτούς. Η επιλεγμένη ομάδα κριτών του διαγωνισμού, διάσημοι εικονογράφοι, συγγραφείς, διευθυντές μουσείων και ηθοποιοί, ανέδειξαν τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ηλικιακή ομάδα και το κοινό ψήφισε online το αγαπημένο του από κάθε κατηγορία.
Ο Στέφανος Λουκάκος, γενικός διευθυντής της Google Ελλάδας δήλωσε: «Στην Google η δημιουργικότητα είναι πολύ βασική για όλους, οπότε και μόνο το γεγονός ότι συναναστραφήκαμε με τόσα παιδιά ήταν καταπληκτικό. Σκεφτείτε ότι γνωρίσαμε περισσότερες από 8.000 παιδικές προσωπικότητες μέσα από τις ζωγραφιές τους».
Ο μικρός Αστέριος, που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, κέρδισε επίσης ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital art/drawing, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και φυσικά τα εισιτήρια του για να παρευρεθεί στη μεγάλη τελετή και να παραλάβει τα βραβεία του. Επιπλέον, το σχολείο του νικητή θα κερδίσει 30 Chromebook υπολογιστές με σκοπό να δημιουργήσει μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο της τεχνολογίας!
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το διαγωνισμό και τους συμμετέχοντες μπορείτε να επισκέπτεσθε την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού www.google.gr/doodle4google.
Ο διαγωνισμός τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Πηγή: e-selides
Picture


Εικόνες που αξίζει να δούμε!2 Γρίφοι- Ο αχάριστος συλλέκτης και Ο νεκρός επιχειρηματίας

Ο αχάριστος συλλέκτης

Ήταν κάποτε ένας πλούσιος συλλέκτης έργων τέχνης. Κάποια μέρα ήθελε να πάει σε επαγγελματικό ταξίδι και γι' αυτό έκλεισε μια πτήση με αεροπλάνο. Το βράδυ πριν από την πτήση τον παίρνει τηλέφωνο ο νυχτοφύλακας και του λέει: "Είδα σε όνειρο πώς αύριο το αεροπλάνο της πτήσης σου θα συντριβεί και από μέσα θα βγουν νεκροί επιβάτες". Ο συλλέκτης προσπάθησε να τον καθησυχάσει λέγοντάς του πώς ήταν απλώς ένα όνειρο, ο νυχτοφύλακας επέμενε όμως λέγοντας πώς ήταν πολύ αληθινό. Τελικά κατάφερε με τα πολλά να πείσει το συλλέκτη να ακυρώσει την αυριανή του πτήση. Πράγματι, την άλλη μέρα η πτήση είχε τραγική κατάληξη. Λέει τότε ο συλλέκτης στον νυχτοφύλακα.
" Σε ευχαριστώ, μου έσωσες τη ζωή, δυστυχώς όμως πρέπει να σε απολύσω".

Ερώτηση: Γιατί ο συλλέκτης απέλυσε το νυχτοφύλακα παρόλο που του έσωσε τη ζωή;


Ο νεκρός επιχειρηματίας

Σε ένα εργοστάσιο ο επιχειρηματίας κύριος Χ βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του. Όταν ο δαιμόνιος ντέτεκτιβ κος Σαϊνίδης το έμαθε αυτό κατέφθασε στο εργοστάσιο μαζί με τους τρεις γιους του κύριου Χ: τον Σπύρο, τον Αλέξη και τον Αχιλλέα. Ο Σαϊνίδης βρήκε κάτω από το χέρι του νεκρού κυρίου Χ ένα σημείωμα που πιθανώς να το έγραψε πριν εκπνεύσει. Όταν το διάβασε ο κος Σαϊνίδης όλοι το άκουσαν σαν να ήταν μία λέξη όμως το σημείωμα έγραφε δύο λέξεις. Ποιες ήταν αυτές οι δύο λέξεις του σημειώματος αν υποθέσουμε πώς ο κος Σαϊνίδης διάβασε καθαρά και τις 2 λέξεις;


Λοιπόν, περιμένω τις απαντήσεις σας σε σχόλια. Οι σωστές απαντήσεις θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες. Δε σας δίνω υποδείξεις για να το κάνω λιγάκι πιο δύσκολο! Μέχρι τότε θα συνεχίσω τις αναρτήσειςΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ (καταπληκτικό!!)

Click on the pictures . Κάνε "κλικ" σε κάθε εικόνα από τις τρείς!!!!!!!
http://www.youtube.com/v/LuVPnW0s3Vo?hl=en&fs=1&autoplay=1
http://www.youtube.com/v/gBnvGS4u3F0?hl=en&fs=1&autoplay=1
http://www.youtube.com/v/mgCIKGIYJ1A?hl=en&fs=1&autoplay=1
ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ PORCELINO!
ΑΡΚΑΣ

*Ο χρόνος έχει 365 μέρες.
• Αν βγάλουμε τα 52 σάββατα μας μένουν 313 μέρες.
• Αν βγάλουμε και τις 52 κυριακές μας μένουν 261 μέρες.
• Οι 50 μέρες του καλοκαιριού παραείναι ζεστές για να διαβάσουμε, άρα μένουν μόνο 213.
• Κοιμόμαστε 8 ώρες τη μέρα, συνεπώς σε ένα χρόνο αυτό σημαίνει 122 μέρες ύπνου. Μας υπολείπονται λοιπόν 91 μέρες.
• Αν χαζέψουμε μόνο για μία ώρα κάθεμια από αυτές τις μέρες χάνουμε άλλες 15 μέρες και έτσι μένουμε μόνο με 76 ημέρες ελεύθερες.
• Τρώμε 2 ώρες την ημέρα, δηλαδή 35 ημέρες.
• Με αυτό τον τρόπο μας μένουν 41 ημέρες ελεύθερες.
• Αν αφαιρέσουμε όμως τις 35 ημέρες συνολικών διακοπών θα μας μείνουν μονάχα 6 ημέρες.
• Κι αν αρρωστήσουμε τις μισές από αυτές μένουν 3 μέρες.
• Κι αν βγούμε δυο μέρες μας μένει μόνο ΜΙΑ ΜΕΡΑ.
Ε... ποιός διαβάζει στα γενέθλιά του???????
Ο Κρητικός και τα κομπιουτεράκια!Ένας Κρητικός είναι στο αεροδρόμιο και τον σταματούν στο τελωνείο.
- Τι έχετε μέσα στην τσάντα σας; ρωτάει ο τελωνειακός.
- Κομπιουτεράκια... απαντάει ο Κρητικός.
- Κομπιουτεράκια; Μπορείτε να μου τα δείξετε;
- Αμέσως, λέει ο Κρητικός.
Ανοίγει ο τελωνειακός την βαλίτσα και μέσα ....
βρίσκει όπλα, μαχαίρια, σφαίρες, χειροβομβίδες κλπ.
- Αυτή η τσάντα είναι γεμάτη όπλα, κύριε!!! του λέει.
Και ο Κρητικός:
- Στην Κρήτη με αυτά κάνουμε τους λογαριασμούς1.    Πώς ο Θεός έδωσε τις Δέκα Εντολές στους Εβραίους!


Ο Θεός πήγε στους Γερμανούς και είπε "έχω Εντολές για σας που θα κάνουν τις ζωές σας καλύτερες".
Και οι γερμανοί ρώτησαν: "τι είναι εντολές;"
Και ο Θεός εξήγησε: "κανόνες ζωής".
"Μπορείς να μας δώσεις ένα παράδειγμα;"
"Να μη σκοτώνετε".
"Να μη σκοτώνουμε; Δεν ενδιαφερόμαστε".
Έτσι Εκείνος πήγε στους Ιταλούς και είπε "έχω Εντολές".
Και οι ιταλοί ζήτησαν ένα παράδειγμα, και ο Κύριος είπε "να μην κλέβετε".
"Να μην κλέβουμε; δεν ενδιαφερόμαστε".
Τότε Εκείνος πήγε στους Γάλλους και είπε "έχω Εντολές".
Οι γάλλοι ζήτησαν ένα παράδειγμα και ο Κύριος είπε "να μην επιθυμείτε τη γυναίκα του γείτονα"..
"Να μην επιθυμούμε τη γυναίκα του γείτονα; δεν ενδιαφερόμαστε".
Τότε ο Κύριος πήγε στους
Εβραίους και είπε, "έχω Εντολές".
"Εντολές;" ρώτησαν, "και πόσο κάνουν;"
"Είναι δωρεάν".
"Θα πάρουμε δέκα".

OI ΔΥΟ ΛΥΚΟΙ ....ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ  ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=bd8f1d5183&view=att&th=13631124cbb8d1aa&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_LmMwf1IXyO1EY7OMs7_KD&sadet=1332336913866&sads=0UmjV4xbW03Uxd5NhOfg_k-lTfA

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

 • ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
  Από αποφθέγματα γεμίσαμε. Από πράξεις τί γίνεται.....
  Άλλωστε ποιός από τους πολιτικούς μας έχει διαβάσει Θουκυδίδη;;;     Ας θυμηθούμε τον Θουκιδίδη


  http://1.bp.blogspot.com/-m3n-kwlLcBU/T7QGv_vd8hI/AAAAAAAAXWY/idOpiMXnujU/s1600/35508_3443626967439_1173563336_32588665_1691371449_n.jpg

  Οι δικοί μας όλων των αποχρώσεων ασχολήθηκαν με την -άμετρη- βελτίωση του δικού τους 
  βιοτικού επιπέδου.
  Καληνύχτα μας!  • ΑΛΑΤΙ
   ×
   MAGIC  SHOWΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου